torstai 24. maaliskuuta 2016

Ebeläiset SOOLin järjestökurssilla Oulussa!Eben kolme koulutuspoliittista vastaavaa Susanna, Eveliina ja Jesse pääsivät edustamaan Ebeä SOOLin järjestökurssille, joka järjestettiin viime viikonloppuna Oulussa. Ouluun oli saapunut opettajaopiskelijoita ympäri Suomea ja Helsingistä oli ebeläisten lisäksi mukana myös edustajat Kopedasta, Phenomenasta sekä HAO:sta. Oli mahtavaa päästä tutustumaan heihin!

Reissu Ouluun alkoi hyvin mielenkiintoisesti, sillä odotettuamme junaa Pasilassa saimme kuulla, että juna on myöhässä melkein 45 minuuttia. Olimme kuitenkin niin täpinöissämme tulevasta viikonlopusta ettei se haitannut yhtään. Päästyämme yöjunaan kävi ilmi, että samassa junassa oli myös Kopedan ja Phenomenan edustajat ja suuntasimmekin heidän kanssaan virvokkeille ravintolavaunuun. Juna lähti Helsingistä n. 22.30 ja perillä Oulussa olimme hieman ennen aamu kahdeksaa.

Väsyneet mutta iloiset reissaajat!

Perille päästyämme suuntasimme kohti Oulun Cumulus hotellia jossa järjestökurssi järjestettiin. Aamukahvien jälkeen oli vuorossa kurssin avaus ja esittäytymiset sekä yleiset ohjeistukset koskien viikonloppua. Istumapaikat oli luentosalissa merkattu etukäteen joten pääsimme heti verkostoitumaan! Erilaisten tutustumisharjoitusten jälkeen oli vuorossa luennot, jotka käsittelivät ajankohtaisia asioita SOOLissa ja opettajankoulutuksessa sekä vaikuttamista ainejärjestössä. Luentojen jälkeen saimme lounaaksi RIISTAKÄRISTYSTÄ, joka taisi osan mielestä olla reissun kohokohta. (Ainakin Even mielestä)

Pakollinen riistakäristyskuva
Mahat täynnä riistakäristystä siirryimme joukkueina kohti kaupunkisuunnistusta. Kaupunkisuunnituksessa kiersimme ympäri Oulun keskustaa ihastelemassa upeita maisemia sekä suorittamassa erilaisia tehtäviä. Huolimatta siitä, että Oulussa oli Helsingin keväiseen ilmaan verrattuna täysi talvi, oli jokaisella joukkueella todella hauskaa ja hyvä yhteishenki. Pääsimme muun muassa laulamaan Tuiki tuiki tähtöstä keskellä Oulun keskustaa.

TORIPOLLIISI!!
Even joukkueen palkinto suunnistuksesta
Iltapäivällä saimme osallistua erittäin mielenkiintoiselle luennolle jonka piti OAJ:n hallituksen jäsen Timo Kettunen. Hän tiivisti hyvin sen, mikä on ajankohtaista koulutuspolitiikassa ja työelämässä juuri nyt. Tämän jälkeen oli vuorossa vapaata aikaa, jolloin oli mahdollista käydä saunassa ja uimassa ennen illallista. Illallisella pääsimme taas verkostoitumaan, sillä jokaisessa pöydässä oli edustajia eri ainejärjestöistä. Illallisen jälkeen siirryimme jatkamaan iltaa porukalla Oulun yöelämässä. Hauskaa oli ja kaikki selvisivät kuin selvisivätkin aamupalalle ja aamuluennoille.

Sunnuntainaamun piristyksenä SOOLin uudet aluetoimijat pitivät meille aamujumpan, jonka jälkeen pääsimme vielä erilaisiin työpajoihin. Työpajojen aiheina olivat jäsenten aktivointi ja jäsenhankinta, yhdistystoiminnan ABC, hallituksen työnjako sekä kokoustekniikka. Jakauduimme kaikki eben edustajat eri työpajoihin, jotta saisimme jokaisesta työpajasta jotain vinkkejä kotiin vietäväksi. Työpajojen jälkeen oli vuorossa enää lounas ja liittokokousinfo. Ja tietenkin kotimatka, Kotimatka sujuikin väsymyksen takia melko hilpeissä tunnelmissa...... :)

Onnelliset kotimatkaajat Jesse ja Susanna. Kameran takana hääräili matkan ajan Eveliina. 

Eben edustajat kiittävät SOOLia ihanasta, hauskasta ja mielenkiintoisesta viikonlopusta. Lähtisimme ihan koska vaan uudestaan. Nähdään liittokokouksessa!

- Eveliina, Jesse & Susanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti